Träning 

Gemensam träning för klubbens medlemmar. Naturligtvis är vem som helst välkommen att hälsa på på träningen och prova på att spela med oss.
Vi visar er gärna runt banan och ger tips och råd om sporten.
 
Planerade träningspass.


DISCGOLFSTEGEN

Utmana spelare och klättra i vår discgolfstege. Denna utmaningsstege pågår mellan klubbmästerskapen. Den stora målsättningen är att skapa ett roligt sätt att spela mer och att få chansen att möta olika spelare, samt att skapa en mer aktiv klubb. Startställningen utgår från senaste klubbmästerskapets placering. Ni som inte var med på km får slumpmässigt plats där efter. Den aktuella ställningen kommer finnas på våran facebooksida

Det finns inga regler på hur många matcher du måste spela. Du får utmana och spela mot andra spelare hur mycket du själv vill. Där emot får du aldrig möta samma spelare två gånger i rad. Du kan utmana valfri spelare i stegen, både över och under dig.

Du kan tacka nej till någons utmaning en gång utan att det händer något, men om du tackar nej till samma motståndare två gånger i rad räknas det som du lämnat walkover och tappar en placering och får i detta fall inga poäng att tillgodo räknas.

Vilka kan du utmana?

Aktuell stege med placeringar finns alltid uppdaterad på facebook.

Så här utmanar du:

1. Kontakta den spelare du vill utmana och kom överens om tid.

2. Du kan utmana vem som helst i stegen som just nu inte har en utmaning som är mer aktuell och på väg att snart spelas.

3. Den som vinner matchen får 2 poäng och förflyttas upp ett steg i stegen om den utmanat någon ovanför sig själv. Den som förlorar flyttas ner ett steg om den förlorat mot någon under sig själv i stegen. Förloraren får 1 poäng (gäller ej vid walkover då får förloraren inga poäng).

4. Vinnaren meddelar direkt efter genomförd match Mattias Olsson om resultatet, så stegen är så aktuell som möjligt. Kontakta Mattias via facebooksidan Älmhults discgolf, whatsappgruppen eller ring/sms honom på 070 – 0596601. Eller meddelar ni Robert Pozek på 076-3499363. Skicka gärna med en bild för publicering.

Vem vinner?

Vid varje klubbmästerskap koras två vinster i Älmhults discgolfstege. Den som erhållit mest poäng och den som innehar 1:a platsen i stegen.

Övriga regler:

- Efter att någon utmanats har ni två veckor på er att genomföra matchen. Den som blivit utmanad har störst intresse av att se till att matchen blir av i tid. När två veckor har gått har den som blivit utmanad förlorat i walkover om inte matchen genomförts. Dock har man möjlighet att tacka nej innan detta gäller, tackar man nej två gånger i rad förlorar man i walkover och får inga poäng. Vinnaren får 2 poäng som vanligt.

- För varje match du vinner får du 2 poäng. För varje match du förlorar får du 1 poäng (ej walkover).

- Utmaningen får genomföras på valfri bana.

- Om efter en matchs resultat innebär att spelarna hamnar på samma position ( t ex 8:an vinner över 6:an) tar den spelare som har mest ihopsamlade poäng den översta platsen, skulle det vara jämnt i poängsammanhang gäller vem som vann senaste mötet dem emellan.

- Vid oavgjort efter 18 hål gäller särspel tills en av spelarna vunnit ett hål. Med början på hål 1.